Gids

Met de papieren plattegrond Diepenring Kompas kun je over de grachten van Groningen dwalen. Wens je meer houvast bij je zoektocht, volg dan de Gids hieronder. Onderweg kun je de inspiratie proeven van Aletta Jacobs, Janine Abbring en Arjen Lubach, Arjen Robben en Anton Corbijn en Bono. De andere levensverhalen en -vragen vind je op de papieren plattegrond.

We beginnen op het stationsplein, met onze rug naar het Station. Links staat het Peerd van Ome Loeks en voor je ligt de Diepenring. Aan de overkant zie je Huize Tavenier. Het is onze eerste bestemming. We steken de Stationsweg over via het zebrapad, betreden de stad via de blauwe stadspoort van Alessandro Mendini, passeren zijn Groninger Museum en slaan op de Ubbo Emmiussingel linksaf.
> Gerard Heymans (nr. 108) en Geertruida Tavenier (nr. 110)

We lopen door naar het Emmaplein, steken over, slaan linksaf naar de Emmabrug, slaan bij de Stationsweg rechtsaf, passeren de Zuiderhaven, slaan bij het sluisje rechtsaf en vervolgen de weg over de Sluiskade totdat we goed zicht hebben op boothuis De Hunze.
> Wubbo Ockels

Via de Pottebakkersrijge lopen we naar de A-brug, steken de brug over en slaan linksaf naar het Hoge der A om halverwege rechtsaf te slaan en de Turftorenstraat in te lopen.
> Aletta Jacobs (nr. 23)

We gaan via De Laan naar de Gasthuisstraat en stoppen voor het Jacob en Annagasthuis.
> Geert Boomgaard (nr. 2)

We steken door naar de Noorderhaven, waar we rechtsaf slaan naar de Kijk in ’t Jat-brug, die we oversteken om via het Lopende Diep bij het Guyotplein uit te komen.
> Kim Feenstra, Janine Abbring en Arjen Lubach (nr. 1)

Via de Ossenmarkt en de Spilsluizen komen we bij de Maagdenbrug. We steken de brug over komen via de Turfsingel bij de Prinsentuin die we via de houten poort binnengaan.
> Ede Staal (Prinsenhof) en Beyoncé (Prinsentuin)

We vervolgen onze weg over de Turfsingel, passeren links het Turfeiland tot we aan de overkant de Schouwburg zien liggen.
> Arjen Robben, Freek en Hella (nr. 86)

We lopen door over het Schuitendiep, slaan rechtsaf naar de Poelestraat, en daarna linksaf naar de Peperstraat tot we bij het Sint Geertruidsgasthof komen en via de deur naar binnen gaan.
> Albert en Berneer Solleder (nr. 22)

Via de uitgang aan het Gedempte Kattendiep steken we door naar de Steentilstraat, slaan rechtsaf naar de Kleine Steentilstraat, de Kleine Molenstraat en de Trompstraat en houden stil bij het hoekpand aan de Radesingel.
> Pim Fortuyn (nr. 41)

Via de Radesingel, Heresingel en Hereplein komen we uit bij Museumeiland en stoppen bij het Museum.
> Anton Corbijn en Bono (nr. 1)

We steken over naar het stationsplein. Hier eindigt onze wandeling. Kijk nog eens om. Bedenk wat je mee wil nemen en achter wil laten. Tot ziens aan de Diepenring en vaarwel.