Tussen de barakken

Een nieuw boek is in de maak. Tussen de Barakken gaat over de houten gebouwen van kamp Westerbork en de mensen voor wie ze als onderdak gebruikt zijn. Via de barakken worden persoonlijke geschiedenissen verbonden van Duitse vluchtelingen, gedeporteerde Joden, gedeporteerde Sinti en Roma, opgepakte NSB-ers, Nederlandse soldaten in opleiding, gerepatrieerde Indische Nederlanders, Molukse soldaten en hun gezinnen, Turkse gastarbeiders en onszelf.

In de voorpublicatie Ben Ali Libi lees je over de Joodse, in Groningen geboren, Michel Velleman die als ‘humoristisch goochelaar’ trachtte te overleven. Het hoofdstuk vormt tevens de verbinding van Tussen de Barakken en Diepenring Kompas.

Wandeling voor teams

We kunnen weer samen naar buiten. Zoek je een prikkelende aanleiding voor hernieuwde verbinding met collega’s of vrienden, check dan de Diepenring Wandeling voor teams.

Haak aan bij psycholoog Paul Passchier (auteur van het Diepenring Kompas) voor een interactieve zwerftocht over mensen, motivatie en magie. Leer de Groninger grachten en hun vele bevlogen bezoekers kennen. Denk aan Aletta Jacobs, Wubbo Ockels, Kim Feenstra, Hans Klok en Beyoncé. En Janine Abbring, Arjen Robben, Bono, Herman Brood, Ali B e.v.a. Allemaal lieten ze er hun inspirerende sporen achter. Vind hun plekken, beluister hun verhalen, spiegel je aan hun levensvragen en ga met elkaar in gesprek.

Wil je jouw gezelschap met een specifiek thema op pad sturen? Dat kan ook. De wandeling wordt ingezet voor onderwerpen zo divers als ‘kennismaking’ (Walk ’n Talk voor Landelijk Platform voor Buurtgericht werken), ‘post-Covid-verbinding’ (voor AOC Terra), ’teamplannen’ (voor BuurtzorgT en UMCG Ambulance Zorg), ‘motivatie’ (Drijfverenwandeling voor Albert Heijn en Hanzehogeschool), ‘veerkracht’ (Pep Walk voor Rijksuniversiteit Groningen) en ‘ondernemerschap’ (Innovatiewandeling voor NDC Mediagroep en Alfa College).

Voor meer informatie lees de Media en de Reacties en mail met diepenring@tweelinck.nl.

In de media

Op deze pagina lees je wat er in de media over het Diepenring Kompas wordt geschreven. Het oordeel van lezers en lopers vind je in de Reacties.


Woensdag 5 januari 2022 de Diepenring van Paul Passchier in Noord Vandaag op RTV Noord als de dagelijkse wandeltip tijdens de lockdown. In de reportage komen o.a. het Geertruidsgasthuis en Huize Tavenier voorbij. Bekijk de aflevering en het item (vanaf 19m45s).


Het juninummer van het Vriendenbulletin (Stichting van de Vrienden van de Stad Groningen) bevat een mooie persoonlijke bespreking van de hand van Pieter Bootsma.


Vrijdag 26 mei 2021 werd Paul Passchier om 8:40 uur in de OOG Ochtendshow geïnterviewd over het Diepenring Kompas en de Wandelingen van mei en juni. Direct afspelen.


Woensdag 3 februari 2021 plaatste Groninger Gezinsbode een artikel van Albert-Jan Garama over de Diepenring Kompas op basis van een interview met schrijver Paul Passchier.

Lees het hele artikel op Groninger Gezinsbode

Woensdag 30 december 2020 stond er een mooi artikel over het Diepenring Kompas in het Dagblad van het Noorden. ‘I love Diepenring’ is van de hand van Theo Zandstra.


Op woensdag 10 juni 2020 besteedde Groninger Gezinsbode aandacht aan onze wandelingen in coronatijd.

Lees het hele artikel op De Krant van Toen.

In English & auf Deutsch

Now Diepenring Kompas is also available with english translation / ist jetzt auch erhältlich mit deutscher ÜbersetzungOrder / Bestellen

Het is de originele Nederlandse plattegrond, maar nu met een Engels- of Duitstalige QR Kaart die toegang geeft tot de website en de vertalingen van de Plattegrond (Map, Plan), de Gids (Guide, Führer) en de Introductie (EN, DE)

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie hoeft niemand zich te vervelen. Bestel snel het Diepenring Kompas voor het ultieme uitje in Groningen.   

Arjen en Janine, Kim en Pim, Wubbo en Aletta, Beyoncé en Ali B. Zij en nog veel meer bevlogen wereldburgers lieten hun sporen achter aan de magische grachten van Groningen. Ontdek waar, plaats jezelf in hun schoenen en bedenk waar jijzelf warm voor loopt.

Diepenring Kompas is een uitdaging voor lichaam, hoofd, hart en ziel. Volg de plattegrond, ga op zwerftocht en laat je verrassen. Alleen of met vrienden en familie. Wandelend langs de grachten of lekker languit op de bank met een drankje. 

Het Diepenring Kompas bestellen à 15 euro

Even voorstellen

Het Diepenring Kompas is enthousiast begroet. Er al zijn 325 exemplaren van verkocht. Sinds 5 december zijn ze niet alleen via de website maar ook aan de Diepenring bij boekhandels Godert Walter (Oude Ebbingestraat) en Riemer (Nieuwe Ebbingestraat) verkrijgbaar. Eind november is het Diepenring Kompas via LinkedIn, Facebook en Instagram voorgesteld. Het Diepenring Kompas heeft zelf ook een Facebookpagina.